Tükörfűtés

Tükörfűtés

A tükörfűtés tökéletes megoldást nyújt, hogy megakadályozzuk a pára képződését a tükörlapon, illetve segítségével a már kialakult párát is könnyedén fel tudjuk szárítani. Ennek köszönhetően a fürdőszoba tükrében mindig tökéletesen tisztán láthatjuk magunkat.

A tükörfűtés egyetlen hátránya, hogy csak és kizárólag lapos, natúr tükrökbe beépíthető, sajnálatos módon ajtós szekrény tükrébe nem lehetséges a beépítése. Azonban méretkorlátozás nincs, nagyobb tükrök esetében kettőt is érdemes beletenni, vagyis a dupla mosdósnál a csaptelep felett egyet-egyet ajánlott beépíteni.

A tükörfűtés teljesítménye 35 W és 230 V-os hálózatba kell kötni. Érdemes a világítással egy áramkörbe bekötni, azért, hogy amikor a fali kapcsolóval felkapcsoljuk a fürdőszoba tükör világítását, azzal egyidejűleg kezdje el a tükörfűtés fűteni a tükörlapot. De természetesen be lehet kötni külön áramkörre, külön kapcsolóval is, egyedi preferenciák szerint szerelhető.

A tükörbe épített fűtés nem tud tüzet okozni, az oka, hogy ma már minden lakás elektromos hálózatába kötelező bekötni FI relét, ami egy esetleges zárlat esetén megszakítja az áramkört, így bátran ajánljuk azoknak is, akik emiatt riadtak vissza tőle.