Így kerüljük el, hogy egy modern lakás rideg legyen

Napjainkban egyre elterjedtebbek a loft stílusú otthonok, amelyeket nagy terek, indusztriális elemek, minimalista dizájn és ipari hangulat jellemez. A modern indusztriális hatást könnyen előidézhetjük némi fémkiegészítővel vagy nyers felülettel. Az effajta stílusú otthonokban kifejezetten jól mutatnak a fémvázas asztalok, esetleg néhány pléh tárolóedény, de a mélyen belógó ipari lámpák is mutatósak. A loft stílusú otthon megtestesíti a nagyvárosi luxus életérzését. Az ideális stílusjegyekkel, valamint anyagválasztással pofon egyszerűen megteremthető a loft jellegű otthon, sőt, ma már kifejezetten ide illő burkolatok is beszerezhetőek.

A loft jellegű lakásokat elsősorban a tágas terek jellemzik, tehát törekednünk kell a légies tér megteremtésére. A loft lakások ékeinek mondhatóak a szabadon hagyott téglafalak vagy azok a betonfalak, amelyek vakolatlanok, ezen kívül elterjedtek a falakon futó és kilátszó vas-, illetve rézcsövek is. Egy nagy belmagasságú lakást egyszerűen át lehet alakítani loft jellegűre, ami egyszerre elegáns és puritán, sokan művészotthonnak is nevezik. A kezdetekben főleg a fiatalok körében volt kedvelt ez stílust, de mára már egyre több középkorú szereti ezt a fajta kialakítást. A gondos tervezgetés ellenére viszont előfordulhat, hogy mégis ridegnek érezzük a környezetet. A minimális mennyiségű bútorok vagy a szokatlan elemek, mint például egy gitár a falon, többeknek furcsának tűnhetnek.

Modern rideg lakás

Mit tegyünk, hogy a környezet ne váljon rideggé?

Nem szabad túlzásba esni a loft stíluselemekkel, mivel az esetek többségében sötétebb árnyalatokról és kezeletlen felületekről van szó. Célszerű betartani a „kevesebb néha több” szabályt, de azért az ablakokra nyugodtan tegyünk függönyöket, ezzel is otthonosabbá téve a légkört. Lehetőleg válasszunk fényáteresztő típusúakat, hiszen így megmarad a természetes fény, ami beárad. A púderszín is nagyban feldobhatja a szobát, mondhatni melegebbé teszi a rideg összképet.

A ridegebbnek tűnő fürdőszobát feldobhatjuk LED-es fürdőszobai tükör segítségével, ami napjainkban meglehetősen exkluzív és elegáns. Az egyéb felületek lehetnek akár fényesek is, de dönthetünk a fehér mellett is, amelyből ugyancsak többféle árnyalat közül választhatunk.