Hogyan tisztítsunk egy fűtéssel ellátott tükröt?

A fürdőszobában a tükörfűtés sokak szerint megtérülő befektetés, ami nem véletlen, hiszen búcsút inthetünk azoknak a kellemetlenségeknek, amelyeket a párás tükör okoz. A fürdőszoba a háztartás egyik legmeghatározóbb pontja, ahol napjában többször is időzünk. A zuhanyzások, fürdések alkalmával a tükröt ellepi a pára és hiába töröljük le, pikk-pakk visszakerül a felületre, több helyen csak hosszas szellőztetés után szűnik meg, de ilyenkor a lakás is gyorsan kihűlhet, ha tél van. A fürdőszobai tükörfűtés viszont hatékonyan küzd meg a párával, így a tusolás után akár rögtön száríthatjuk is a hajunkat vagy sminkelhetünk.

Működési elvét tekintve, adott egy műanyag lap, amelybe a fűtőszál vízszintes irányba sűrűn van besüllyesztve. Az elektromos feszültség hatására 40 fokra melegszik fel és ezt a hőt adja át a tükörlapnak. A villanyszerelő feladata, hogy a vezetéket bekösse a rendszerbe. Sokan szeretik, ha a tükörlámpa, vagy a fürdőszoba lámpák kapcsolójával egy időben kapcsol be a tükörfűtés, de megoldható a bekötés akár osztott fali kapcsolóval is. Ezáltal a helyiség teljes mértékben páravédetté válik, sőt még egy gőzfürdő sem párásíthatja a felületet. A tükör mindig hidegebb, mint a fürdőszoba levegője, a hideg felületen pedig azonnal lecsapódik a pára, ha folyik a meleg víz. Amint felkapcsoltuk a villanyt vagy azt a kapcsolót, ami a tükörfűtéshez van, a fűtőszál azonnal elkezdi melegíteni a felületet, ami 3-5 percen belül kézmeleggé válik.

Hogyan tisztítsuk a tükörfűtéses tükröket?

Mi a fűtéssel ellátott tükör tisztításának a menete?

Úgy, mint bármilyen más felületet, a tükröt is meg kell szabadítanunk a szennyeződésektől és fontos, hogy ezt rendszeresen végezzük el. A tükör megfelelő tisztításához nem feltétlen szükségesek tisztítószerek, egy puha mikroszálas kendő és némi meleg víz elegendő. Azért érdemes a feladathoz mikroszálas kendőt alkalmazni, mert így a tükör csíkoktól mentes lesz.

Egy erősebb vegyszer tönkreteheti a széleknél a tükör foncsor részét, ezt úgy kerülhetjük el, ha alaposan eltávolítjuk a felületről, hogy még véletlenül se tudjon befolyni a tükörlap és a hátfal anyaga közé. A tükör felületére ráfröccsenő vizet is rendszeresen le kell takarítani, mert különben egy masszív vízkő réteg képződik rajta, amit már sokkal nehezebben lehet eltávolítani.