Hogyan legyen fürdőszobánkban még télen is jó meleg?

Rendkívül rossz érzés, amikor egy fárasztó nap után vennénk egy forró fürdőt és ezt egy hideg fürdőszobában kell megtennünk. Ilyenkor nem igazán lehetséges rendesen felmelegednünk, arról nem beszélve, hogy a víz alól kilépve rögtön dideregni kezdünk.

Hogyan legyen fürdőszobánkban még télen is jó meleg?

Nézzük hát, hogy miként szabadulhatunk meg a jeges fürdőszobától…

Sokan nem tudják, de a színekkel akár csalhatunk is, a különféle árnyalatokkal akár melegebbnek is érezhetjük a helyiséget. A zuhanyfüggönyt igyekezzünk úgy megválasztani, hogy az melegebb színű legyen, törölközőkből pedig az élénkebb árnyalatúakat részesítsük előnyben, mintázatban is lehetnek sokoldalúak. A fürdőszobát tehát úgy érdemes kialakítani, hogy a helyiség a nyár hangulatát idézze elő. A kilépőszőnyegnek ugyancsak meghatározó a szerepe, ma már vannak hosszú szőrű fürdőszoba szőnyegek is, amelyek gondoskodnak róla, hogy ne kelljen a hideg kőre ráállni, miután kiléptünk a kádból. Ezekből is célszerű olyan színűt beszerezni, ami melegebb érzetet kelt.

Milyen megoldás jöhet még szóba?

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően ma már kaphatóak fűtőszőnyegek is, amelyek alkalmazhatóak úgy is, hogy a meglévő burkolatot meg sem kell bontani. A műanyag hálóra szerelt fűtőszálnak viszonylag egyszerű a kivitelezése, viszont az elektromos bekötést célszerű szakemberre bízni. Egy törülközőszárító segítségévvel is kellemesebbé tehetjük a fürdés folyamatát, ugyanis nagyon jó érzés zuhanyzás után a puha, meleg törölközőt magunk köré csavarni. Ez a berendezés nem csak a törülközőket teszi melegebbé, hanem magát a fürdőszobát is. De ha esetleg egyedi fürdőszoba bútor készítésében gondolkozunk, akkor abban az esetben érdemes a tükörfűtés kialakítását is fontolóra venni, mert az is sokat segít a melegebb hatás elérése érdekében.

Amennyiben a fürdőhelyiségben található ablak, célszerű megvizsgálni, mivel elképzelhető, hogy ott szökik ki a meleg. Ezt úgy ellenőrizhetjük a legegyszerűbben, hogy a kezünket az ablakkeretre tesszük és, ha érezzük a huzatot, akkor biztos, hogy extra szigetelés is kelleni fog. Átmeneti megoldás gyanánt huzatfogó párnát is tehetünk az ablakpárkányra. Az említetteken kívül egy vastag köntöst is készítsünk be a fürdőszobába, amibe szintén jól esik bebújni fürdés, zuhanyzás után.