Okos WC az otthonunkba

Modern világunkban egyre több háztartásban jelennek meg automata készülékek. Bizonyos használati tárgyak még olyan igényeket is képesek kielégíteni, amelyekre nem is gondolnánk, tehát az automatizálás nem csak divathóbort, ugyanis a fő cél, hogy megkönnyítsük a mindennapjainkat. Ma már a fürdőszobába is léteznek intelligens megoldások, ilyen például az okos WC is.

Okos WC

Miért jók az okos WC-k?

Az okos WC lényegében egy bidé és egy toalett kombinációja, amit némi elektronikával is elláttak. Az okos WC-k tehát helytakarékos megoldást kínálnak, mivel nem szükséges külön bidét beszereznünk, így lehet nagyobb kádunk vagy mosdópultunk.

Fő szempont a kényelem is…

A bidé funkcióban csupán egyetlen gombnyomás elegendő ahhoz, hogy a langyos vízsugarat elindítsuk. A víz hőmérsékletét igényeinknek megfelelően állíthatjuk, de szabályozhatjuk a vízsugár pontos irányát, erősségét is. Mindezt vezérelhetjük a telefonunkról, ha letöltjük az ajánlott alkalmazásokat, de az utasításokat távirányítóval is megadhatjuk. Gyerek-funkciót is van mód választani, hogy a kicsik számára ne legyen zavaró a vízsugár iránya és intenzitása.

Az okos WC-k higiénikusak…

Az okos WC-k automatikusan öblítenek és csapódásvédelemmel is fel vannak szerelve. Ne készüljünk törölközővel sem, ugyanis a meleglevegős szárítás maradéktalanul eltünteti a vízcseppeket a bőr felületéről és kíméletesen szárít. Az egyes funkciók bizonyos betegségek fennállása esetében is hasznosak. Az okos WC-k rendelkeznek beépített szagelszívóval, illetve némelyikben rejtett világítás is fellelhető. Az okos WC fedele és ülőkéje automatikusan nyílik, valamint záródik, a beépített szenzor érzékeli, ha valaki használatba szeretné venni, így hozzá sem kell érnünk.

Az okos WC a modern fürdőszoba bútorok tökéletes kiegészítője, gyakorlatilag bármilyen stílusú környezetben kiválóan megállja a helyét. Az exkluzív és minőségi okos toalettek megvételezése nagyobb kiadást jelent, de árban nem sokkal drágábbak a szimpla porcelán WC csészéknél. Fontos tényező, hogy a beüzemelést okvetlen bízzuk szakemberre, aki hasznos információkkal is ellát a használattal kapcsolatosan.