Hogyan válasszunk modern ruhásszekrényt?

A gardróbszekrények, ruhásszekrények a hálószobabútorok alapvető darabjai, amelyekből ma már számtalan típusú beszerezhető. Amennyiben szeretünk ruhákat vásárolgatni, egyértelmű, hogy olyan szekrényre lesz szükségünk, ami kellően tágas. A modern ruhásszekrények ma már úgy vannak kialakítva, hogy a cipők és egyéb kiegészítők is helyet kapjanak benne. A modernebb darabok nem csak mutatósak, hanem praktikusak is, akár három ajtóval is rendelkezhetnek, így a párunk ruháival együtt is kényelmesen elférhetünk benne. A gyártók akasztórúddal ellátott részt is tesznek a modern ruhásszekrényekbe, ezáltal az elegánsabb ruhaneműket tárolhatjuk akasztva, hogy ne gyűrődjenek.

modern ruhásszekrény

Az első, amit el kell döntenünk egy ruhásszekrény kiválasztásakor az az, hogy beépített vagy szabadon álló szekrényt szeretnénk-e leginkább. A szabadon álló, azaz a falhoz nem rögzített szekrényt könnyen, szabadon mozgathatjuk a szobák között. Az egyedi beépített szekrények nem mozgathatók (úgyan ez igaz a modern mosdószekrényekre is), és időbe telik a tervezésük. A beépített szekrények legnagyobb előnye, hogy mi döntünk a méretéről, anyagáról, színéről, tehát abszolút egyedi igények alapján készül, a saját elképzeléseink szerint.

A méret nem csak a rendelkezésre álló helytől függ, hanem attól is, hogy mennyi ruhát szeretnénk a szekrényben tárolni. Vegyük figyelembe azt is, hogy a ruhatárunkat a későbbiekben még bővíteni fogjuk, főleg, ha sikerül egy remek női ruha webshop oldalára tévednünk, ahol kedvező árakon kínálnak különleges darabokat, ilyenkor néhányan hajlamosak vagyunk túl sok ruhaneműt vásárolni, de ezeknek szintén helyre van szükségük. Ideálisak lehetnek a mennyezettől padlóig érő szekrények, amelyeknek egyetlen hátránya, hogy a felsőbb szintek elérése az alacsonyabb családtagoknak kihívást jelenthet.

A legjobb szekrényekben tehát polcos és akasztós részek is vannak, a legtöbb típusúhoz még fiókok is tartoznak, így bőven adódik hely a rendezett tárolásra.