Hogyan tegyük barátságossá fürdőszobánkat?

A fürdőszoba bútorok, trendek folyamatosan változnak, napjainkban burkolatokból és szaniterekből is bőséges a választék, így nehéz megtalálni a legideálisabb típusúakat. A fürdőszoba arculatváltása tehát nem egyszerű feladat, alapos tervezést és odafigyelést igényel. A fürdőszobát úgy célszerű kialakítani, hogy jó érzéssel töltsön el minket, minden esetben, amikor belépünk, hiszen így leszünk képesek teljes mértékben ellazulni a fürdőkádban és relaxálni.

A fürdőszoba berendezési tárgyai nagyban felelnek azért, hogy otthonosabbá varázsolják a helyiséget, de fontos, hogy az egyes darabok színükben is passzoljanak egymáshoz. A divaton kívül a praktikusságra is ügyeljünk a kialakítás során és igyekezzünk a helyiséget nem túlzsúfolni, mert az nem nyújtja a legszebb látványt. Napjainkban a letisztultság az, ami előtérbe került a lakberendezés területén. A fürdőszobákban mutatósak a különböző módon elhelyezett polcok, ezen kívül álljanak rendelkezésre törölközőtartók, de szappanadagolóból is választhatunk egyedi formát.

Hogyan tegyük barátságossá fürdőszobánkat?

Retro, klasszikus, modern vagy akár szögletes stílus?

Legyen szó bármelyikről is, arra figyeljünk, hogy a szappantartók és az egyéb kiegészítők harmóniában legyenek egymással és ne képviseljenek egymástól eltérő stílust, hiszen úgy kusza hatást fogjuk elérni. Amennyiben a mosdókagylónál nincs lehetőségünk a pakolásra, válasszunk falra szerelhető szekrényeket. Ezzel a megoldással még helyet is tudunk spórolni. A nagyobb méretű fürdőszobákban álló kiegészítőket is elhelyezhetünk, mivel ezekből is kaphatóak kivételes darabok, amelyek meglehetősen feldobják a helyiséget.

A fürdőszobában a kilépőszőnyeg megválasztása ugyancsak fontos szempont, ma már ezekből is beszerezhetünk többféle típusút, anyagösszetételben és méretben egyaránt. A jó minőségűek évekig díszei lehetnek a fürdőhelyiségnek. Az összbenyomásban szerepet játszanak még a zuhanyfüggönyök, de egyre elterjedtebbek a zuhanykabinok, illetve a paravánok is, amelyek meggátolják, hogy a víz kifröccsenjen.