Fürdőszoba és a modern tapéta

Az utóbbi években ismét népszerűvé váltak a tapéták az otthonok enteriőrjeinek kialakításakor. Míg pár évtizeddel ezelőtt jellemzően olcsóbb, kevésbé tartós anyagok voltak csak elérhetőek, addig ma már gyakorlatilag az összes helyiség hangulatát fel lehet dobni egy szemrevaló falszakasszal. Sőt, a technológia fejlődésének köszönhetően nem csak a nappaliban, hálószobákban és a folyosókon élvezhetjük az egyedi designt, hanem a vizes helyeket is feldobhatjuk a faldekorációk családjába tartozó tapétákkal.

Fürdőszoba és a modern tapéta

A vízálló változatok amellett, hogy segítenek megakadályozni a falak párásodását és ezáltal a penészesedését, nagy hatással vannak a fürdőszoba enteriőrjére. Mivel a fürdőszoba a megtisztulás és a feltöltődés helyszíne, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen környezetben időzünk, amíg ott tartózkodunk. Ezek a faldekorációk a sokszor egyhangú és unalmas csempék helyett vidám színekkel tudják megtölteni a teret, így sokkal jobban telik a reggeli napindító, esti alvás, vagy egy kivételes alkalom előtti készülődés minden másodperce.

Ezek a vízálló tapéták jellemzően PVC-ből, vagy jó minőségű műanyagból készülnek, szerkezetükben pedig nem porózusak. Ennek köszönhetően nem szívják be a nedvességet, így ellenállóbbak a magas páratartalommal és a hőmérséklet ingadozással szemben. A legtöbb esetben könnyedén, egyszerű ronggyal letörölhető a felszínük.

Praktikusságuk mellett sokan az esztétika miatt választják, hiszen megannyi színben és mintában kaphatóak, így bárki meg tudja találni az ízlésének leginkább tetszetősebb darabot. Sőt, ma már több profi nyomda képes teljesen egyedi mintázatokat nyomtatni ezekre a vízálló tapétákra, ezért tényleg csak a képzelet szab határt annak, hogy megvalósítsuk álmaink fürdőszobáját.