Épített vagy kész zuhanykabin?

Az épített és a készen kapható zuhanykabinoknak is vannak előnyeik, az építettek meglehetősen különlegesek, elegánsak lehetnek, a készen vásároltak pedig könnyebben cserélhetőek. Felújítások alkalmával rendre felmerül a kérdés, hogy melyik lehetne a legideálisabb, amit nem egyszerű eldönteni, éppen ezért néhány szempontot érdemes számításba venni. Sokaknál az egyik legfontosabb tényező az ár, de azt érdemes szem előtt tartani, hogy az olcsóbbak jellemzően sűrűn javításra szorulnak. Az épített kabinokat masszívabbnak tartják, többen vélik úgy, hogy jobban bírják a strapát, ezáltal nehezebben sérülnek, a kibontásuk viszont nehézkesebb.

Zuhanykabin

Miért válasszunk épített zuhanykabint?

Az épített zuhanykabinok rendkívül mutatósak, burkolatuk lehet csempe vagy mozaik, de üvegtéglából is megépíthetőek. Az építettek további előnye, hogy olyan méretűek és alakúak lehetnek, amilyet csak szeretnénk. A zuhanykabin falát kérhetjük vastagabbra, így akár tárolófakkok is kerülhetnek bele, ami praktikusság szempontjából sem utolsó szempont. Alakra a fal lehet ívelt vagy legömbölyített végű, valójában a fantáziánkra van bízva az egész. Arra erősen javasolt figyelni, hogy a padlón a megfelelő lejtés kialakításra kerüljön, ennek köszönhetően a víz könnyedén távozik majd.

 

Miért vegyünk kész zuhanykabint?

A készen vásárolt zuhanykabinok helytakarékosak, beépítésük nem bonyolult, ráadásul egyszerűen cserélhetőek. Kivitelezés tekintetében számtalan típusú létezik, beszerezhetünk mintásat vagy akár víztisztát is. Az utóbb említett jobban kiemeli a csempe szépségét és a fürdőszoba pultot, de legyen szó bármelyikről is, a vízkő sajnos akármelyiknél okozhat problémákat, éppen ezért célszerű vízlepergető bevonatút választani. A kabinok zuhanytálcával együtt, illetve külön is megvásárolhatóak, amelyek anyaga lehet akril, öntöttvas, valamint kerámia. A szifont az aljzatbetonba is be lehet süllyeszteni, amennyiben a műszaki feltételek adottak.

Essen bármelyikre is a választásunk, a megfelelő szakértelem mindkét típus beépítésénél elengedhetetlen, ráadásul ez meghatározza a hosszútávú használatot is.